was successfully added to your cart.

Tranor, i mängder!

By 27 april, 2017 Naturum

Nu är det många tranor som uppehåller sig i norra delen av reservatet. Igår rapporterade jag att ett 30-tal stycken gick där under förmiddagen. Idag runt 9-tiden kunde jag lätt räkna upp till 100 tranor. Dessa kommer så småningom att dra vidare för att hitta en lämplig häckningsplats.

Personligen älskar jag att ha tranor på reservatet. De är vackra och ståtliga varelser med sin långa hals, röda panna och sin en plymliknande stjärt. Ibland när jag jobbat sent och vackra solnedgångar visat sig utanför fönstret, har jag som avslutning på dagen ställt mig vid obs-platsen och njutit av solnedgången medan tranorna trumpetar. Såna upplevelser kan man inte få för många av. Jag hoppas på att en varm vårkväll snart dyker upp. Kanske är det fler som vill uppleva en stilla kväll vid Getteröns naturreservat?

/Linnea
Naturvägledare vid naturum Getterön