was successfully added to your cart.
 

Hela programmet

Vid frågor kontakta oss under info@naturumgetteron.se eller ring 0340-87510.
Ingen anmälan och fri entré om inget annat anges.

Vinter 2021/2022

Söndag 13 februari kl 13.00-14.00
Skäggmesar i vassen
I Getteröns naturreservat finns ett stort vassområde. En karaktärsart är för området skäggmesen, och det är också den som är vårt mål idag. Skäggmesen som dök upp i Sverige först på 1960-talet är en livlig och häftig fågel som känns exotisk på våra breddgrader med sin långa stjärt, den kanelbruna kroppen och hanens blåa huvud med svart mustaschteckning. Dessutom har den ett för arten omisskännligt plingande läte: ”Pling, plong, pling” som ljuder inifrån vassen. Självklart kommer vi även att titta på andra fåglar som dyker upp vår väg. Vi träffas utanför naturum. Ingen föranmälan. Fri entré.

FLYTTAT TILL SÖNDAG 3 APRIL KL 13.00 (Tidigare Söndag 20 februari kl 13.00)
Fågelläten
Teet Sirotkin har varit intresserad av fågelläten sedan 1970-talet och har skrivit flera artiklar och hållit många föredrag i ämnet. Han arbetar som reseledare åt AviFauna och ses ofta på sträcklokaler runtom Sverige. Nu kommer han hit för att prata om tekniken med inspelning av fågelläten och analys av sonogram. Vi lär oss hur man skiljer på hackspettar, ugglor, korsnäbbar, och annat som är aktuellt på förvåren, men även lite diskussion om ovanligare arter och svåra artpar. Föreläsningen avslutas med ett roligt och lärorikt quiz. Ingen föranmälan. Fri entré.

Tisdag 22 februari kl 13.00-14.00
Sportlov – Familjequiz
Vill du lära dig mer om fåglar? I naturum Getteröns kluriga quiz har du chansen att utmana dig själv och din familj i olika frågor om fåglar. Vid quizet används en mentometer så du förblir anonym om du inte vinner förstås! Det kommer att bli både roligt och lärorikt. Fina priser väntar. Anta utmaningen och kom till naturum Getteröns fågelquiz. Ingen föranmälan. Fri entré.

Onsdag 23 februari kl 11.00-14.00
Sportlov – Bilbygge
Hjul, axel och lite gravitation. Mer behövs inte för att få bilen att rulla. Men om bilen ska åka riktigt långt krävs planering. Friktion och att luftmotstånd står i vägen för bilens framfart! Lyckas du överlista dem båda och få bilen att rulla långt? Ingen föranmälan. Fri entré.

Torsdag 24 februari kl 13.00-14-00
Sportlov – Kroknäbbar
Havsörnen är vår största rovfågel och en mäktig syn när den svävar över Getteröns naturreservat. Hur jagar havsörnar? Vad äter dom? Var bor dom? Lär dig mer tillsammans med vår naturvägledare. Vi spanar efter kroknäbbarna genom panoramafönstret och tar en titt på vår havsörnsutställning. Ingen föranmälan. Fri entré.