was successfully added to your cart.
 

Naturupplevelser ute & inne

 
 
1
1

Hela programmet

Vid frågor kontakta oss under info@naturumgetteron.se eller ring 0340-87510.
Ingen anmälan och fri entré om inget annat anges.

Lördagar 9.00-10.00
Fågelmorgon
Vill du lära dig mer om fåglar? Följ med oss ut och bekanta dig med det unika fågellivet i Getteröns naturreservat. Guidningen anpassas efter deltagarnas intresse och kunskapsnivå. Getterön erbjuder utmärkta möjligheter till fågelskådning året runt. Passar bra även för barnfamiljer. Samma guidning ges samma tid alla lördagar. Fri entré. Ingen föranmälan.

Söndagar 14.00-14.30
Här och nu i reservatet
Hur många fågelarter kan vi hitta från panoramafönstret på en dryg halvtimme? Det finns alltid något att titta på. Kom hit och följ årstidernas växlingar genom att titta på fågellivet. Låna kikare och en krysslista som du kan fylla i direkt, så hjälps vi åt att hitta fåglarna. Vi börjar guidningen med en kortare introduktion i utställningen om vilka fåglar som brukar uppträda på reservatet. Samma guidning ges samma tid alla söndagar. Ingen föranmälan. Fri entré.

Alla dagar
Skattjakt
Ge dig ut på en spännande skattjakt i naturen. I naturums närområde finns en skatt gömd. Genom att svara rätt på frågorna kommer du vidare och slutligen till skatten som ligger gömd. Svara på frågorna och hitta fram till skatten samtidigt som du lär dig mer om djur och natur. Skattjakten pågår under hela våren. Gillar du skattjakt? Då kan du komma tillbaka och delta i skattjakten flera gånger under våren. Vi byter ut frågor, ledtrådar och skattgömma i månadsskiftet, varje månad. Ingen föranmälan. Fri entré.

Alla dagar f r o m 17/9
Fotoutställning – Jubileumsutställning med Sveriges främsta naturfotografer
Föreningen Naturfotograferna grundades 1966 och har verkat i över 50 år. Naturfotograferna består av 130 medlemmar. Alla med sina specialiteter och uttrycksätt. Det är med intresse för naturens motiv som Sveriges främsta naturfotografer samlats under en organisation, med rätt att sätta /N efter sitt namn. En kvalitetsstämpel. I utställningen på naturum Getterön finns bilder från 85 av föreningens medlemmar representerade, som tillsammans bjuder dig på ett spännande mångfald av bildupplevelser. Utställningen pågår fram till 30/11. Fri entré.

Alla dagar
Tipspromenad – Myter om djur
Har du någon gång klippt itu daggmaskar eller undrat om fladdermössen verkligen är blinda? Längs med naturstigen hittar du tio påståenden om djur. Gör dig redo att avslöja de vanligaste myterna om djur. Tipsfrågorna hittar du längs med naturstigen, som är markerad med rödmålade stolpar (ca 1,6 km lång, tar ca 30 min att gå). Tipsblankett finns vid naturumdisken inne på naturum. Lär dig de vanligaste blommande växterna. Vi har markerat dessa med skyltar längs med naturstigen. Fri entré. Trevlig tu

Onsdag 18 oktober kl 17.00-18.30
Fågelquiz – om Sveriges fåglar
I naturum Getteröns egen fårgelquiz har du chansen att utmana dig själv och dina vänner i allehanda frågor om fåglar. Tävla i lag på 4–5 personer. Vinn fina priser bl a presentkort i butiken och kaféet..Quizmaster för kvällen är fågelskådaren Christopher Gullander. Anta utmaningen och kom till naturum Getteröns fågelquizkväll. Ingen föranmälan. Fri entré

Söndag 29 oktober kl 10.00-11.00
Skäggmesar i vassen
I Getteröns naturreservat finns ett stort vassområde. En karaktärsart är för området skäggmesen, och det är också den som är vårt mål idag. Skäggmesen som dök upp i Sverige först på 1960-talet är en livlig och häftig fågel som känns exotisk på våra breddgrader med sin långa stjärt, den kanelbruna kroppen och hanens blåa huvud med svart mustaschteckning. Dessutom har den ett för arten omisskännligt plingande läte: ”Pling, plong, pling” som ljuder inifrån vassen. Självklart kommer vi även att titta på andra fåglar som dyker upp i vår väg. Vi träffas utanför naturum. Ingen föranmälan. Fri entré. Ingen föranmälan. Fri entré.

Tisdag 31 oktober och onsdag 1 november kl 10.00-16.00
Höstlov – Läskiga småkryp
Visst är stora spindlar med håriga ben läskiga Under höstlovet kan du komma till naturum och upptäcka lagom läskiga småkryp. Titta på småkrypen i stereoluppar eller live på förstorade småkryp på projektorduk. På projektorduken eller i stereoluppen kan småkryp förvandlas till vackra, annorlunda ting. Vår naturpedagog visar småkryp berätta om småkrypens spännande värld. Du kan även få en ansiktsmålning, med valbart lagom läskigt småkryp. Drop-in. Ingen föranmälan.

Torsdag 2 november och fredag 3 november kl 10.00-16.00
Höstlov – Läskiga experiment
Kom till naturums egen experimentverkstad där du bland annat kan göra ditt eget slajm och andra småläskiga experiment. Vad blir det om du blandar läsk och psylliumfrön? Slajm! Det är giftfritt och garanterat slajmigt. Tillverka ditt eget klibbigt slajm och ta med hem. Drop-in.