Beskrivning om tillgänglighet på naturum Getterön och i Getteröns naturreservat.

Personer med funktionsnedsättning har tillgång till följande faciliteter på naturum Getterön, se nedan.

Inne på naturum
Entrén till naturum är anpassad för rörelsehindrade och har en automatisk dörröppnare.

Från vårt panoramafönster inne på naturum kan du blicka ut över reservatet. Här finns även justerbara tubkikare, som du kan använda för att skåda fågel.

Vår basutställning är anpassad enligt normerna för personer med funktionsnedsättning.

Toalett för rörelsehindrade finns intill entrén på naturum.

Hiss till andra våning (här finns tillfälliga utställningar).

På naturums innegård finns en picknickbänk, som är anpassad för rörelsehindrade.

Ute i reservatet
Ute i gömslena kommer du fågellivet nära. Som rörelsehindrad kan ta dig ut till stora gömslet, som finns ute i reservatet längs med en gångväg bestående av hårt pressad grus (ca 200 m). På nedre våningen i gömslet finns möjlighet för rörelsehindrade att ta sig fram till luckan. Genom luckan kan du blicka rätt in i fåglarnas ”vardagsrum”. Att skåda fågel i gömslet gör att du kommer nära fåglarna utan att skrämma dem.

Väggömslet är anpassat för rörelsehindrade.  Väggömslet finns längs med Getterövägen i kanten av reservatet. Du kan parkera intill gömslet. Parkeringen består av hårt pressat grus. Vid ingången till gömslet finns ramp, så du lättare tar dig in i gömslet. Uppe på rampen inne i gömslet får du en fin utblick över reservatet och det rika fågellivet.

Tyvärr, är vissa områden svårare att göra tillgängliga, men kom gärna med tips och idéer om du ser något vi kan ändra för att göra ditt besök hos oss bättre.