was successfully added to your cart.
 

Välkommen till naturum Getterön!

Du hittar oss i kanten av Getteröns naturreservat i Varbergs kommun. På cykelavstånd från centrum kan du njuta av det rika fågellivet samt besöka naturum. Vi erbjuder guidningar, föreläsningar, butik och ett kafé med en fantastisk utsikt över området. På nedervåningen har vi dessutom en familjevänlig utställning om fågellivet i reservatet och om naturen i Halland. På övervåning finns olika tillfälliga utställningar.

Naturvårdsverket äger rättigheten till naturum i form av ett registrerat varumärke. Det innebär att Naturvårdsverket bestämmer hur arbetet med naturum ska bedrivas i Sverige. Bara de anläggningar som uppfyller Naturvårdsverkets krav får kalla sig för naturum och använda den särskilda logotypen. Statliga naturum ska alltid ha gratis inträde. Naturum Getterön uppfyller alla kraven. För mera information om Naturvårdsverkets riktlinjer för arbetet med naturum se: www.naturvardsverket.se/Documents/publikationer/620-5376-0.pdf

Naturum Getterön ska locka allmänheten till ett ökat fågel- och naturintresse genom att skapa ett attraktivt besöksmål och erbjuda spännande, tankeväckande och underhållande naturupplevelser. Naturum Getterön ska fungera som ett centrum för naturintresset i länet och vara en naturlig plats att söka information om aktiviteter med naturen som tema. Huvudman för naturum Getterön är Länsstyrelsen i Hallands län.

Det finns 33 naturum i Sverige. För mer information se: www.naturum.nu

Läs mer om vår verksamhet i bloggen och via menyn ”Naturum” längst upp på sidan.

 ¶