was successfully added to your cart.

Kungen bland fiskare

By 6 september, 2019 Naturum

Gruset krasar under kängorna när jag med snabba och bestämda steg går mot stora gömslet. Vinden slet i håret och vassen prasslade. En kråka kom flygades över mitt huvud. Kraxande. Kylan bet smått i i fingertopparna. Regnmolnen hängde tungt. Inne i gömslet var det tyst. Jag blickade ut genom luckorna som stod öppna. Lugnt ute på öana också. Endast växtligtheten vajade i vinden. En vit fjäder dansade på golvet. Jag blickade upp mot svalbona. De såg tomma ut. Ända tills jag vände mig om och tre par stora pepparkornsögon blinkade ner mot mig. Det är trångt i deras bo. Ungarna är stora och endast lite dun sticker ut mellan deras fjädrar. Bakom mig började en gluttsnäppa locka ”tju-tju-tju”. Jag vände mig om och såg tre stycken gå längs med strandkanten av en ö.

Jag lämnade gömslet och började gå mot naturum och värmen. Några grågäss flög omkring och skränade som bara gäss kan. Vinden tog i ännu mer och vassen böjde sig häftigt. Nära naturum kom en brun kärrhök seglandes. Väl under tak igen, var det bara att vänta på regnet som kom på beställning. Självklart skulle kungsfiskaren komma och fiska i kanalen när regnet rann på fönsterrutan. Den verkade inte bry sig. Huvudet gick upp och ner, med lite paus mellan rörelserna. Den satt och spanade efter käk. Jag grabbade tag om mobilen och var beslutsam att få en bild av den. Den här gången fastnade den, om än lite suddig av regnet som filter.

/ Linnea