was successfully added to your cart.

Gräv ner en tekanna och den blir ett humlebo

By 1 maj, 2018 Naturum

Tekanna med gräs och mossa

Idag har vi på naturum grävt ner en tekanna i rabatten! Varför då kan man fråga sig? Hittar man en billig tekanna på loppis eller har en hemma som är trasig, som saknar lock eller liknande så uppskattar humlorna alltid fler ställen att bygga bo på. Gör såhär: se efter så att tekannans pip inte har en inbyggd sil som hindrar humlorna från att komma in i tekannan, i så fall får du försöka öppna upp pipen. Fyll tekannan med torrt gräs och torr mossa.

Hittar du ett gammalt sorkbo är det idealiskt, humlor dras nämligen till lukten av sork och andra gnagare. Har du gnagare som husdjur så använd gärna deras använda spån eller halm, det ökar chanserna att få en humla att bygga bo enormt.

Gräv ner tekannan på ett skyddat ställe, under en buske eller i en solig rabatt. se till att pipen sticker upp ur jorden på ett sådant sätt att hålet syns men inte släpper in regn. Saknar kannan lock; använd en brädbit, en flat sten eller liknande och täck över så att det inte kommer in regn ovanifrån. Håll sedan tummarna för att det blir hyresgäster!

Allt gott,
Naturvägledare Christopher Gullander

Tekanna med lock i form av en sten