Under sommaren kommer vi hålla i en fågelskola i sex delar under utvalda fredagar (se nedan). Vi har även passat på att göra en digital variant av fågelskolan som kommer publiceras på Youtube med jämna mellanrum under sommaren.

Första delen handlar om gäss och svanar. Se filmen nedan:

Andra delen handlar om änder. Se filmen nedan:

Tredje delen handlar om rovfåglar. Se filmen nedan:

Fredag 10 juli kl 14.00-15.00
Fågelskola: Vadarfåglar
Skåda fåglar under sommarlovet! Hur listar man egentligen ut vilken fågel som man har fått syn på? Med fågelskolan kan man lära sig mer om fåglar. Följ med vår naturvägledare ut på en guidning för hela familjen.
Vadarfåglar har långa ben och många har lång näbb, men kan vara svåra att skilja på. Vi tittar på de vanligaste vadarna i reservatet och lär oss hur man skiljer på de olika arterna. Man kan välja om man vill delta i alla delar av fågelskolan eller endast någon enstaka gång. Kikare finns att låna. Ingen föranmälan. Fri entré.

Fredag 17 juli kl 14.00-15.00
Fågelskola: Måsar och tärnor
Skåda fåglar under sommarlovet! Med fågelskolan kan man lära sig mer om fåglar. Följ med vår naturvägledare ut på en guidning för hela familjen. Måsar och tärnor kallas i vardagsspråk för vitfåglar och kan vara svåra att skilja åt vid första anblick. Men det finns knep, som gör att man kan känna igen de vanligaste vitfåglarna i reservatet. Man kan välja om man vill delta i alla delar av fågelskolan eller endast någon enstaka gång. Kikare finns att låna. Ingen föranmälan. Fri entré.

Fredag 24 juli kl 14.00-15.00
Fågelskola: Tättingar
Skåda fåglar under sommarlovet! Hur listar man egentligen ut vilken fågel som man har fått syn på? Med fågelskolan kan man lära sig mer om fåglar. Följ med vår naturvägledare ut på en guidning för hela familjen. Vi ger oss på den svåraste fågelgruppen, småfåglarna eller tättingarna. Ofta hör man tättingarna, men de kan vara svåra att upptäcka då de lever i vegetation. Man kan välja om man vill delta i alla delar av fågelskolan eller endast någon enstaka gång. Kikare finns att låna. Ingen föranmälan. Fri entré.