was successfully added to your cart.

En rödhaksdag

By 26 januari, 2019 Naturum

Rödhakarna runt naturum har varit på hugget idag. På tre olika ställen har jag sett en rödhake jaga en annan. Rödhakar är kända för att vara revirhävdande. Och nu när det är lite kyligt konkurrerar de även om födoställen.

Naturum är ett bra ställe för rödhakar att leta mat. Insekter övervintrar gärna nära husgrunder, det är ju lite varmare där. I morse när jag kom och låste upp dörren smög det en rödhake intill husväggen och letade efter en smarrig insekt. Troligen är det samma rödhake jag ser varje kväll när jag går hem. Då sitter den ofta i en av fjärilsbuskarna. Ibland ger den ifrån sig ett knäppande läte, för att uppmärksamma att den har sett mig.

En annan rödhake har hittat sig en gran som vi placerat fågelmatare vid, intill våra fönster i entrén. Den har lärt sig att hoppa upp på fågelmataren och lyckas ta små bitar av talgbollarna vi serverar.

Rödhaken är helt klart en favorit vid fågelbordet enligt mig. Den är otroligt söt och väldigt vacker. Vissa rödhakar är dessutom väldigt orädda.

Vem säger nej till en rödhakes sällskap?

/ Linnea