was successfully added to your cart.

En mångfald av fåglar

By 29 maj, 2020 Naturum

Tidigt på morgonen gick jag genom en av parkerna i centrala Varberg. Solen lyste genom trädens spröda blad och jag kunde skymta bladens gröna ådror mot himlen. På den blå skyn låg smala tunna strimmor i vitt i vackra böljor. En rödstjärtshane landade plötsligt en meter framför mina fötter. Den lyckades ta en myggliknande insekt. Den flög upp till en stolpe när den märke att den fick granskande ögon på sig. Den vickade lätt med sin röda stjärt som den brukar göra. I ögonvrån rörde det sig och min uppmärksamhet fångades av en kaja som gick i gräset lite längre bort. Bredvid den gick en strandskata som gång på gång stack sin näbb i gräsmattan. Bofinken sjöng ovanför i trädet. Lite längre upp på gångvägen såg jag de tunga klasarna av doftande syrenblommor. Under busken rotade en kråka omkring. Den hade hittat en slängd påse som haft take away-mat i sig. Jag gissade att den hade hämtat den från papperskorgen som stod en bit bort. Talgoxen lockade tillsammans med grönfinken. Tänk vad lite en grönyta kan göra för djurlivet. Än en gång blir jag fascinerad av den mångfald av fåglar man kan hitta inne i stan. I ljuset flyger små parasoller iväg. De ska ut på en resa utan vägvisning för att sedan landa och slå rot. Det är något visst med maskrosens fröställning.

/ Linnea