was successfully added to your cart.

En kall men vacker vårdag

By 11 april, 2019 Naturum

Solen hade redan stigit upp. I gräset blänkte det av kristaller. Frosten hade smugit sig fram under natten. Kylan bet bra i både kinder, näsa och fingrar. Strandskatan sprang hukandes över vägen. Hans partner har säkert lagt sig någonstans inne på den nu ledlagda återvinningscentralen. Där låg en strandskata och ruvade förra året. Förhoppningsvis blir det ännu en lyckad häckning i år.

Närmare naturum möts man av ledsna påskliljor som igår log mot solen. Nu tittade de ner i marken, ledsna över det plötsligt kalla klimatet. Gransångaren sitter och sjunger som ingenting. Skönt att någon verkar oberörd.

Väl inne i värmen ställer jag mig vid panoramafönsterna. Dags för morgonspaning. Är den amerikanska krickan kvar? Ja. Den ligger där den legat sedan den upptäcktes för snart två veckor. Hur är det med de rödhalsade gässen? Hm, det står hemskt många vitkindade gäss på flygfältet. Det är hopplöst att stå inne på naturum och leta. Men de finns säkert kvar. Flera besökare kunde bekräfta detta under dagen.

Det blev påtagligt när skrattmåsarna kom in i kikarfältet. De stod på rad på isen som bildat ett tunt lager över vattnet under natten. Jag tror att de stod och drömde om den varma vårvinden som kan smeka ens kind. Och vem gör inte det, i dessa tider?

/ Linnea