was successfully added to your cart.

Blåsig start på påsklovet

By 10 april, 2017Naturum

Strandängarna svämmas över under starka västliga vindar. Foto: Pontus Dejenfelt

 

Påsklovet börjar hektiskt på naturum! Många som sprungit runt och letat efter påskäggen som vi gömt: först utomhus, men senare inomhus pga starka vindar – fick ägg och innehåll att flyga runt på innergården. Slutade dock med att alla ägg kunde fångas in och föras inomhus, för fortsatt äggletning och till letande barns förtjusning! Våran pysselhörna har även den varit välbesökt, men det finns att göra resten av påsklovs-veckan. Välkomna alla!

I fågelväg har det varit mycket av det vanliga i reservatet, med änder, gäss och vadare som försökt att stå sin mark för vind och översvämningen av strandängarna en sån här dag. Trots blåsten har det varit fint väder. Och dagen har bjudit på en ny art för säsongen: brushane (Philomachus pugnax), på strandängarna utanför panoramafönstret. En vacker vadare som vi hoppas snart får sällskap av fler!

I sista stund kommer här en påminnelse om fågelsångsvandringen i eftermiddag med vår egen Christopher Gullander, kl 16:30-17:30. Hoppas att vinden mojnar lite bara, annars finns det alltid fågel att kika på i reservatet.

Med vänlig hälsning

Pontus & Christopher, naturvägledare