was successfully added to your cart.

Solen värmde gott på kinden när jag anlände till naturum. Det var vindstilla och så fort jag öppnade dörren var det som reservatet log mot mig. Havsörnarna flög redan runt och jagade efter varandra. Sammanlagt 18 havsörnar lyckades jag se samtidigt runt 10-tiden. Flocken med snösparvar har setts av flera besökare ute på någon ö i dammen. Nedanför naturum satt gräsänderna som vanligt, och bland dem några krickor, snatteränder, bläsänder och en snygg stjärtandshane låg och sov i vattnet.

Solen har smält isen ute i bassängen och storspovarna kan äntligen gå där igen för att leta mat. Även 17 gravänder har legat på norra sidan.

Fågeln på bilden, vet du vad den heter? Det är en storskrake. Vi har haft ett gäng med sex till sju stycken under veckan. De är häftiga fåglar som är otroligt duktiga fiskare. Igår observerade jag tillsammans med Mikael dem när de följde ett fiskstim. De dök gång på gång och kom upp med fisk som de snabbt svalde innan de dök under vattenytan igen. En storskarv gjorde detta glada fiskegäng sällskap.

Och på tal om frågor om fåglar, du vet väl att det är Fågelquiz i morgon på naturum kl 14.00? Det vill du ju inte missa!

/ Linnea

Foto: Patrik Olofsson